30 Haziran 2010 Çarşamba

ÖFKE


Hepimizin zaman zaman karılaştığı engellemeler vardır, bazen randevusuna zamanında gelemeyen bir sevgili, bazen yemeğini yemekte ısrar eden çocuğumuz, kimi zaman trafik sıkışıklığı, bazen de havaalanında rotar yapan uçaklar, ya da hakkımız olanı alamadığımız durumlar, işte duygusal olarak karşılaştığımız sorunlarda yaşanan duygu ÖFKE' dir.

Öfke doğal ve herkesin yaşayabileceği bir duygu biçimidir. Ancak öfkenin ifade ediliş biçimi ilişkilerimizi ve iletişimimizi doğrudan etkiler. Kontrol edilemediği durumlarda ise yıkıcı ve yıpratıcı sonuçlar doğurur. İnsanlar arasında düşmanca duygular beslenmesine, kin duymaya neden olur.

Öfke ile başedebilmek için bu duygunun bastırılmaması, saklanmaması ve doğru bir yolla ortaya konması gerekir. Öfkenin hangi yollarla azaltılabileceği konusunda bir çok yöntem ve teknik uygulanmaktadır. Bu teknikleri öğremek ve uygulamak kişileri hem rahatlatır hem de iletişimlerini düzeltir. Farklı gevşeme tekniklerinin hayata geçirilmesi önem taşımaktadır.

Kişilerin öfke duyduğu durumları fark etmesi ve öfkelenmesine nelerin sebep olduğunu bulması da öfkeyle baş edebilmesi için önemli bir başlangıçtır.

Sakin günler dileğiyle...

Günün Sözü

"Hiçbir işi zor diye yarım bırakma, ertesi sabah o işi başaranların gürültüsü ile uyanırsın"

29 Haziran 2010 Salı

Yeni Bir Hayal Peşinde...

Merhaba sevgili okurlar,
Yeni açılan bloğumuzu takip eden herkese teşekkür ederim... Her başlangıç gibi bu başlangıçta heyecan dolu. Sizlerin paylaşımlarını bekliyoruz.

Hayatın Mucizesi

Sevgili anneler;
Çok sevgili arkadaşım Gülin Özkan anneyiz.biz sitesinde köşe yazarlığına başladı. Hepinize takip etmenizi tavsiye ederim.
Köşesinin adı: Hayatın Mucizesi...

Kitap Okuyoruz



  • Kedi - Köpek - Balık - Kuş - Kuzu - Baykuş

  • Gakgukların Maceraları - 4-6 yaş - (Ses Yarışması, Ay Nereye Kayboldu, Şarkıcı Gukki, Pamuk Karga, Mavi Gaki) Erdem Yayınları

  • Şeker Canavarı - Aytül Akal - 5-6 yaş - Uçan Balık Yayınları

  • Uyku Canavarı - Aytül Akal - 5-6 yaş - Uçan Balık Yayınları

  • Minnoş Anne Oldu - Aysel Gürmen - 5-6 yaş - Kırlangıç Yayınları

28 Haziran 2010 Pazartesi

Tatil Önerileri

Yaz tatili başladı. Tüm anne - babalar çocukları ile birlikte yapabilecekleri aktivite arayışına girdiler. İşte Erken Çocukluktan size bir kaç öneri;

Herkese iyi tatiller...

Erken Çocukluk Yayında

Tüm anneler ve anne adayları...

Bu site sizler için hazırlanmıştır. Sitemize katkılarınızı ve paylaşımlarınızı bekliyoruz.